Anzer balı özellikleri neler ve nasıl tüketilmelidir?

Anzer balı özellikleri neler ve nasıl tüketilmelidir?

Doğal bir antibiyotik niteliğine sahip olan anzer balı sadece Rize’nin Ayder yaylasında üretilmesi sebebiyle dünyanın en nadir ballarından biridir. Kış hastalıklarıyla savaşmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve saymakla bitmeyen faydaları sayesinde en değerli ballar arasında yer alan anzer balı, düzenli olarak önerildiği miktarda tüketilmelidir. 

Bal çeşitleri arasında en nadir en değerlisi olan anzer balı, yörenin endemik bitkilerinden beslenen arılar tarafından yapılması sayesinde kendine has pek çok özelliğe sahiptir. Dünya çapında bilinen bu değerli bal, kendine özel aroması ve tadıyla bilinir. Bunun yanı sıra pek çok hastalığa karşı etkili doğal bir ilaç olarak görülür. 

Anzer Balının özellikleri

Anzer balının içerisinde yer alan fenolik etkenler güçlü antioksidan özelliğine sahiptir. Böylelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda oldukça etkilidir. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli gıdalardan biri olan anzer balı, hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. 
  • Düzenli tüketilmesi karşısında sindirim sisteminin daha güçlü bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. 
  • İştah açıcı özelliği sayesinde kilo alma sorunu yaşayan kişilerin iştahını artırır. 
  • Pek çok özelliği bulunan anzer balı, kansere karşı koruyucu etkileriyle bilinir ve kanser tedavisi sırasında tüketilmesi önerilmektedir. 
  • Vücut gelişimi ve büyüme konusunda önemli etkileri vardır. 
  • Kemik sağlığı konusunda son derece faydalı olan anzer balı, kemiklerin kırılma veya burkulmaya karşı direncini artırır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu güçlendirir. 
  • Düzenli kullanım karşısında saç dökülmelerine karşı etkilidir. 
  • Cinsel istikrarı artırmak konusunda faydalıdır. 
  • Metabolizmayı güçlendirerek hastalıklara karşı daha dayanıklı olunmasını sağlar. 

Anzer balının tüketimi nasıl olmalıdır?

Faydaları saymakla bitmeyen anzer balı önerildiği miktarda tüketilmelidir. Yetişkinler, çocuklar ve bebekler için önerilen tüketim farklılık gösterir. 

Yetişkinler; günde bir veya iki kere sabah akşam, yemek veya kahvaltılardan en az iki saat önce aç karnına bir yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Bir su bardağı ılık sıya bir kaşık Anzer balı koyarak da tüketmek mümkündür. 

Çocuklar; Günde bir veya iki kere sabah akşam yemeklerden veya kahvaltıdan en az iki saat önce aç karnına bir tatlı kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilir. 

Bebekler için; 1,5 yaş ve üzeri bebeklerin sabah akşam yemeklerden veya kahvaltıdan iki saat önce aç karnına tüketilmesi önerilir. En doğal köy ürünleri için Köydeyi tercih edin. Ayrıca anzer balı satın al butonuna tıklayarak hemen uygun fiyatlı anzer balını keşfedebilirsiniz!