Bal nasıl tüketilmeli?

Bal nasıl tüketilmeli?

Protein, karbonhidrat, şeker, mineral ve vitamin açısından en doğal ürünlerin başında gelen balın, vücuda önemli faydaları bulunur. Gerçek bal seçimi yaparak öğünlere eklemek insan vücudunda yararlı etkilere sahiptir.

İnsan sağlığına sayısız faydalı olan kaliteli ballar, besin değeri yüksek olup lezzetli bir tüketim sağlar. Enerji vermesi ve kas dokuları için de fayda sağlamasıyla mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında yer alan bal tüketimi önerilen şekilde yapılmalıdır. Her gün tüketilmeye uygun olan bu besinlerin günlük ideal görülen miktarda tüketilmesi gerekir. Günlük olarak kahvaltılara dahil edebileceğiniz gibi tatlılar için de vazgeçilmez ürünlerin başında gelen organik bal, kendine has şeker değeri sayesinde tatlandırmak için uygundur. Bunun yanı sıra ılık su ve süt ile tüketildiğinde öksürüğün önüne geçilebilir. Özellikle gece uyumadan önce ılık süte karıştırılıp tüketildiğinde rahat bir uyku uyumanız sağlanır. Bunun yanı sıra bu şekilde tüketildiğinde ertesine güne daha enerjik başlamak mümkündür. Adeta doğal tatlandırıcı görevi gören bal, tatlılarda, kurabiyelerde, pasta ve keklerde de sıklıkla tüketilebilir. Bal çeşitleri zengin olması sebebiyle saklama koşulları değişir. Ancak genellikle serin ve karanlık mutfak dolaplarında saklanabilir.

Bal nasıl muhafaza edilir

Organik ballarda kristallenme olmadan tüketim sağlanır. Her ne kadar yetişkinler için faydası saymakla bitmezken, yetişkin ölçüsünün yarısı kadarı çocuklar için de fayda sağlar. Kahvaltılarda sofraların adeta vazgeçilmezi olarak değerlendirilen bal, ekmekle tüketilebileceği gibi muz gibi meyvelerin üzerine eklenerek de tüketilir. Özellikle çocukların meyve pürelerine katılarak tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Doğal bir ürün olması sebebiyle bakteri bulunmayan bu faydalı besin, her gün tüketilmeye uygundur. Ilık su ve süt ile tüketilmesinin yanı sıra bitki çaylarını tatlandırmak için de tercih edilen ballar, kendine has tatlandırma özelliği sayesinde yiyeceklere lezzet verir. Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda ılık limonlu ballı su tüketerek metabolizma güçlendirilir. Bu karışım direk boğazı yumuşatacağı gibi midenin de rahatlamasını sağlar. Cilt sağlığı açısından da faydalı olduğu bilinen ballar, yüze maske yapılarak tüketilebilir. Cildi arındırıcı etkisinin yanı sıra besler ve pürüzsüzleşmesini sağlar. Türlü çeşit faydaları bulunan ballar, her yaştan bireyin tüketimine uygun olup, ağızda lezzetli bir tat bırakır.