Balık yağı faydaları nelerdir?

Balık yağı faydaları nelerdir?

Sağlıklı ve dengeli beslenmek konusunda zaman zaman yaşam şartları bu durumu zorlaştırır. Bu sebeple daha sağlıklı bir yaşam elde etmek için özellikle son yıllarda ek takviyeler alınması önerilir. Binbir çeşit faydasıyla bilinen balık yağı, ek takviye konusunda oldukça etkilidir. 

Sağlık konusunda faydaları saymakla bitmeyecek cinsten olan omega 3 yağ asitlerinden en besleyici ve kaliteli kaynağı olan, daha çok yağlı balıklardan elde edilen bir hayvansal gıda olarak nitelendirilir. Balık yağı, tam bir omega 3 kaynağı olup, düzenli tüketilmesi halinde pek çok fayda sağlar. Özellikle küçük yaşta bireyler için son derece etkili olan balık yağı, yetişkinlerin de kullanmasına uygundur. Çocukların büyümesi ve gelişmesi için bu sürecin titizlikle sürdürülmesi önemlidir. Bilişsel gelişim ve olgunlaşma çağındaki çocuklar için balık yağı tüketiminin ne kadar etkili olduğu herkes tarafından bilinen bir durumdur. Yetişkinlerin tüketmesi karşısında ise pek çok hastalığa karşı yüksek koruma sağlamak konusunda ciddi miktarda önemlidir. 

Balık Yağının sağlığa faydaları

Kalp damar hastalıklarına karşı bir kalkan görevi gören balık yağı düzenli bir şekilde tüketilmesiyle vücudun direncini artırma etkisine sahiptir. Balık yağı içerisinde yer alan omega 3, kan kolesterol seviyesinin dengede kalmasını ve damar yapısını korumaya yönelik etkilidir. Kalp ritim bozukluğu, damar sertliği, kalp krizi, felç gibi sağlık sorunlarına koruyucu etkisi vardır. Bileşen fonksiyonları güçlendirmek konusunda faydalı içeriklere sahip olan balık yağı, yaşlanma halinde meydana gelme ihtimali olan demans veya Alzheimer gibi nörolojik rahatsızlıkların yavaşlatılmasında katkı sağlar. Düzenli bir şekilde balık veya balık yağı tüketilmesi karşısında hafızanın geliştirilmesinde yardımcı olur. Kemik sağlığı konusunda destekleyici bir üründür. Yaşın ilerlemesiyle beraber kalsiyum ve D vitaminin yetersiz kalması, kolajen üretiminin gitgide azalması ile beraber kemik güçsüzlüğü sorunu meydana gelebilir. Konuyla ilgili önerilen vitaminlerin yanı sıra doğal balık yağı tüketiminin düzenli olarak yapılması kemik yapısının güçlenmesinde yardımcı olur. Bu faydaların yanı sıra göz sağlığı konusunda da etkileri olduğu bilinen omega 3 kaynağı olan balık yağı, özellikle de yaşlılarda görülen makula dejenerasyonu başta olmak üzere pek çok göz hastalığının olasılığını azaltır.