Beyaz çay ne zaman içilmeli?

Beyaz çay ne zaman içilmeli?

En önemli içeceklerin başında gelen beyaz çay, evrensel olup ülkelere göre farklı tüketim şekilleri bulunur. Çin ve Tayvan’da sıklıkla tüketilen beyaz çayın bilimsel ismi Camellia Sinensis olarak bilinir. Pek çok faydası olduğu bilinen bu çay, düzenli tüketilmesi halinde çeşitli hastalıklarla baş etmek için yardımcı olur. 

Rengi, kokusu ve lezzetiyle oldukça farklı bir içecek olan beyaz çay, Camellia Sinensis adlı bir bitkiden elde edilir ve adını da bu bitkiden almıştır. Diğer çaylara göre farklı, üretildiği çay yaprakları ve işleniş şeklidir. Beyaz çayın pek çok türü bulunur. Bunlar; Bai Hao Yinzhen, Bai Mu Dan, Shou Mei, Gong Mei, Beyaz Puerh, Seylan Beyazı, Darjeeling Beyazı, Afrika Beyazı çayıdır. Bu çayların hepsi aynı bitkiden elde ediliyor olsa da lezzetleri ve yapılış şekilleri farklıdır. Oldukça lezzetli bir içecek olan beyaz çay, Çin’e kadar ulaşır. Beyaz çayın faydaları saymakla bitmeyecek şekildedir. 

Beyaz çayın faydaları nelerdir?

Beyaz çayın faydalarından ilki, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bunun yanı sıra gelişmesinde de faydalı olan bu lezzetli içecek, cilt güzelliği anlamında da etkili içeriklere sahiptir. Tansiyon veya kolesterol hastalarının düzenli tüketmesi karşısında yüksek olan değerlerin düştüğü gözlemlenir.  Çeşitli virüs ve bakteriyel rahatsızlık karşısında da olumlu etkileri olduğu bilinen beyaz çayın yapılan araştırmalara göre kanser hücrelerine karşı adeta sava açtığı bilinen güçlü bir etkendir. Vücutta zaman içerisinde biriken toksinlerin ve ödemin atılmasında faydalı olan bu içecek ile cildinizde oluşan egzamanın da yok olmasını sağlayabilirsiniz. Sağlık ve cilt konusunda faydalı olduğu kadar saç için de son derece olumlu etkileri bulunan beyaz çay ile saç sağlığını koruyabilir ve kepeklenme sorununun önüne geçebilirsiniz. Düzenli olarak tüketilmesi karşısında beyin ve zihin gelişimi açısından da önemli olarak değerlendirilen bu ürünü sağlıklı yaşam içecekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Bitkisel çayların insan vücudunda pek çok konuda faydalı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Sivilce sorununuz önü geçilemez bir hal aldıysa, tansiyonunuz yükselirse, saçlarınız yıpranmaya ve dökülmeye başladığında beyaz çay tüketmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 2 kere tüketilmesi önerilir.