En lezzetli peynir hangisi?

En lezzetli peynir hangisi?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünlerinin başında peynirler gelir. Geniş çeşitliliğe sahip olan peynir, herkesin damak zevkine hitap eden çeşidiyle raflarda yerini alır.

Beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum, lor, otlu peynir ve buna benzer daha birçok peynir çeşidi vardır. Ülkemiz peynir konusunda oldukça gelişmiş olup neredeyse her yörenin kendine özgü peynir türü vardır. Geniş ürün çeşitliliği olan peynirler için, farklı damak tatlarına hitap etmek adına zenginlik sunulur. Erzincan’ın tulum peyniri, Van’ın otlu peyniri, Karadeniz yaylarına özgü kolot peyniri, Kars’ın kars peyniri gravyer gibi daha pek çok bölgenin peyniri vardır. Peki bu peynir çeşitlerinden en lezzetli olanı hangisidir? Her peynirin lezzeti farklı olduğu için damak tadına uygun bir ürün arayanlara kolaylık sağlanır.

İnsan sağlığına faydaları olduğu gibi kahvaltı sofralarında da lezzetli bir duruş sergileyen peynir çeşitleri arasından bir seçim yaparak günün her saati tüketebilirsiniz. Normal şekilde tüketilmeye uygun olduğu gibi türlü çeşit yemeklerde de kullanılan peynirler arasından damat tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Kimilerine göre en lezzetli olan beyaz peynirken kimine göre Erzincan’ın tulumu olmadan kahvaltı edilmez. Ülkemiz adeta, peynir konusunda bir cennet gibidir. Her bir bölgesinde farklı peynirler üretilen, farklı yöntemlerle hazırlanan ve yalnızda kahvaltılarda değil aynı zamanda günün her saati tüketilmeye uygun birbirinden lezzetli peynirler vardır. Koyun, keçi ya da inek sütünden elde edilen, salamura da belirli bir bekleyerek hazırlanan beyaz renge sahip sıklıkla tüketilen seçenek, herkesin tahmin edeceği üzere beyaz peynirdir. Özellikle kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bu seçenek, böreklerde, makarnalarda, pide ve genellikle hamur işlerinde kullanılır. Protein ve fosfor açıdan son derece başarılı olan beyaz peynirin yanı sıra tulum peynirinin de seveni çoktur. Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama ve Çorum Kargı yörelerinde üretilen tulum, kendine has tadıyla pek çok kişinin beğenisini kazanır. Türkiye’nin her bir bölgesinde, çeşitli üretim şekilleriyle farklılaşan tulum peyniri, en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında yer almasının yanı sıra dünya mutfağına da giren küflü peynir, görüntüsü, yapımı ve tadıyla diğer peynirlerden oldukça farklıdır.

Türkiye peynir konusunda çok zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Doğusundan batısına kadar her bir bölgede ön plana çıkan ve o yöre ile özleşen bir peynir bulmak mümkün olurken, en lezzetli peynir kişisel tercihlere göre değişiklik gösterecektir. Ancak peynir ne olursa olsun, en lezzetli peynir tüketilmek isteniyorsa doğal ve yöresinde üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Böylece mevcut peynirin en özel, en lezzetli hali ile tanışmak ve sağlıklı bir besin tüketmek mümkün olacaktır.

Türkiye’de en lezzetli peynir hangisidir? 

Türkiye'de en lezzetli peynir konusunda farklı seçenekler ön plandadır. Ezine beyaz peynir, Çorum'un tulum peyniri, Balıkesir kelle peyniri, Kars gravyeri, Ardahan kaşarı, Karacabey mihaliç peyniri, Konya küflü peynir, İzmir kopanistisi ve Manyas loru yöresel lezzetler olarak ön plana çıkan peynir çeşitleri arasındadır. Zengin çeşitliliği ve yöresel farklılıklar karşısında tercih edilecek bir peynirin yöresinde doğal ve geleneksel yöntemler ile üretilmiş olması lezzete doğrudan etki etmektedir.

En lezzetli ve en doğal peynir Köyde.com’da

Peynir tüketiminde lezzet kadar doğallık ve sağlık açısından elde edilecek avantajlar da önemli olduğundan dolayı yöresinde üretilen en özel ürünleri köyde.com aracılığıyla satın alabilirsiniz. Her peynirin yöresindeki en özel lezzetini doğal olarak müşterilerine sunan köyde.com sayesinde Kars bölgesinin en özel lezzeti olan eski Kars kaşarı, Erzincan'ın ön plana çıkan tulum peyniri, Kars'ın yine gravyer peyniri gibi peynirler online olarak satın alınabilir.

Özel üretim aşamalarından geçirilen ve tüketim için ideal halde geldiği noktada satışa sunulan peynirler ilk tadım itibariyle tercih eden herkesi etkilemeyi başarıyor. Doğal ve organik ürünler ile Türkiye'nin dört bir yanında ilgi gören ve tercih edilen köyde.com’u siz de tercih edebilir, Türkiye'nin en lezzetli peynirlerini hemen satın alabilirsiniz.