Eski kaşar mı? Yeni kaşar mı?

Eski kaşar mı? Yeni kaşar mı?

Kaşar, özel üretim olarak dikkat çeken peynirlerden bir tanesidir. Üretiminde zahmetli olan kaşar, diğer peynirlere göre çok daha fazla süt gerektirir. Bu nedenle de fiyatıyla diğer peynirlere göre farklılık içermektedir.

Kaşar peynirini tüketmeyi tercih eden kişiler, eski kaşar mı yeni kaşar mı gibi satın alma aşamasında kararsızlıklar yaşayabilmektedir. Her iki peynir de kendini has lezzeti ve farklılıklarıyla dikkat çekerken iki lezzet arasındaki en büyük fark dinlendirme süresidir.

Eski kaşar ile taze kaşar arasındaki fark ne?

Eski kaşar, yeni kaşara göre daha uzun süre bekletilir, dinlendirilir ve bu süreç sayesinde olgun hale getirilir. Yeni kaşarda bu süreçler daha kısa sürer. Kuşkusuz vitamin ve faydaları açısından değerlendirildiğinde uzun dinlenme süreleri ile birlikte daha fazla olgunlaşan eski kaşar, içeriği ile daha zengindir. Ancak normal bir taze kaşar peynir de kalsiyum, protein ve yağ gibi pek çok farklı vücut gereksinimlerini yüksek oranda barındırdığından dolayı kaşar her türüyle tercih edilebilecek ve tüketilmesi gereken peynir türleri arasında yer alır. Yüksek besin değerleri ile çocukların özellikle peynir tüketiminde ön planda tutulması gereken kaşar peyniri, sunmuş olduğu avantajlarıyla her yaştan kişi için besleyici ve bir o kadar da sağlıklı bir seçenektir.

Eski kaşar ya da yeni kaşar… En doğalı Köyde.com’da 

Eski kaşar ya da yeni kaşar çeşitleri arasından hangisini tercih ederseniz edin köyde.com en özel lezzeti, doğal ve yöresinden sizler için sunuyor. Eski kaşar tercih edenler için Kars'ın en özel lezzeti olan kaşarı tercih edebileceğiniz gibi yeni kaşar sevenler için de göbek kaşar peyniri tercih edilebilecek lezzetler arasında. Doğal ve geleneksel yöntemler ile yöresinde üretilen peynirleri sizlere sunan köyde.com sayesinde peynirde en iyi lezzeti ve kaliteyi yakalamanız mümkün.