Evde Organik Tereyağı Tarifi

Evde Organik Tereyağı Tarifi

Gerek Duyulan Malzemeler:

Tam yağlı süt veya mayalanmış ev yoğurdu, su, blender yada çırpıcı

Tereyağını Evde Nasıl Yapabilirsiniz?

Sütü kaynatırken üzerinde oluşan kaymaksı tabakadan evde tereyağı yapabilmek sandığınızdan daha kolay, süt kaynatırken oluşan kaymaksı tabakayı bir kabın içinde biriktirin ve yeterince biriktirdiğinizi düşündüğün zaman kaymaklarınızı bir kabın içerisinde blender yardımı ile çırpmaya başlayın, bir süre çırptıktan sonra içerisine 200 grama 1 bardak olacak şekilde su ekleyin ve çırpmaya devam edin. Çırptığınız tereyağı iyice katılaştığı zaman bir tülbent ya da süzgeç sayesinde süzün. Süzme aşamasından sonra tereyağınız artık hazır demektir! Dileğinize göre tuz ve baharat ekleyerek bir saklama kabına koyarak kullanım anına kadar muhafaza edebilirsiniz.

Unutmadan söylemeliyiz ki; evde yaptığınız tereyağı kolayca bozulabilir veya kıvamını kaybedebilir, bu yüzden tüketebileceğiniz ölçüde yapmalısınız. Şimdiden afiyet olsun!

YA DA HİÇ ZAHMET ETMEYİN,                                                                                                                      Doğal Yayla Tereyağ                                                                                                                                          SİZİN İÇİN YAPILDI                                                                                                                                            HEMEN AL