Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?

Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?

Hayvansal yağ çeşitleri arasından sıklıkla tüketilen tereyağı, yaklaşık olarak %82 oranında süt yağından elde edilmesiyle sağlık koşullarına uygun bir gıdadır. Organik koşullar altında üretilen tereyağı, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olabileceği gibi yemeklere kattığı lezzetle bilinir.

Yemeklerde en çok kullanılan yağ çeşitlerinin başında gelen tereyağı, kendine has lezzeti ve içinde bulunan besinler sayesinde sağlıklı bir kullanım sağlar. Vitamin ve mineral anlamında zengin gıdaların başında gelen tereyağı, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Bunun yanı sıra kanser oluşunu önleyici etkisi olduğu da bilinir.

Ancak tereyağının faydalarını görmek için ürünün organik olduğundan emin olunması gerekir. Her sağlıklı gıdada olduğu gibi tereyağı seçiminde de dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan ilki ürünün organik olması ve içerisinde herhangi bir katkı maddesini bulunmamasıdır. Satın alacağınız tereyağın doğal yollarla hazırlanmış olup olmadığını anlamak için çeşitli testlere tabii tutmak gerekir. Testler sonucunda organik tereyağı olduğuna emin olduğunu ürünler, lezzetle tüketebilirsiniz. Orijinal tereyağı, sıcak suyun içine konulduğunda parçalara ayrılmadan eriyor olması gerekir. Evde uygulayacağınız bu yöntemle orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sabit kıvamda hazırlanan bu ürünler, dondurucudan veya dolaptan çıkarıldığında yani oda sıcaklığında erimemesi gerekir.

Gerçek tereyağı ne renktir?

Halk arasından en çok bilinen orijinal tereyağı özelliği ise sıcak tavaya konulduğunda erirken köpük oluşturuyor olmasıdır. Kendine kas özel kokusunun yanı sıra iştah açıcı bir görüntü sunan köpürme olayı, tereyağının orijinal olduğunu gösterir. Bir diğer ayırt edici nokta, tereyağı tavada erirken, kendi renginden daha koyu bir renge bürünüyorsa maalesef içerisinde katkı maddesi bulunuyor demektir. Orijinal tereyağı, taze sütlerin yağlarından elde edilmesi sebebiyle fiyat olarak diğerlerine göre yüksektir. Bir diğer önemli ayırt edici nokta ise, gerçek tereyağının üzerine bıçakla baskı uyguladığınızda ürün, küçük parçalara ayırılıyorsa doğru ürünü seçmişsiniz demektir. Tereyağının bütün halde ayrılıyor olması, ürünün katkı maddeli olduğunu gösterir. Rengi, kokusu, lezzeti ile ön plana çıkan tereyağı, organik tüketilmesi halinde birçok fayda sağlar. Çeşitli testler uygulayarak tereyağının doğal yollarla üretilip üretilmediğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı bir kullanım elde etmek mümkündür.