Ham Bal Nedir?

Ham Bal Nedir?

Ham bal, arı kovanından direkt olarak sofralara aktarılan baldır. Ham bal için herhangi bir ısıl işlem ya da benzeri bir farklı işlem uygulanmamaktadır. Son zamanlarda tüketicilerin beslenme konusunda bilinçlenmesi ve tüketim alışkanlıklarını değiştirmek istemesi ile ham balın tüketimi almıştır. Ham bal sağlık açısından birçok farklı fayda sağlamaktadır. Ham bal yüzde yüz doğal yapısı ile en çok tercih edilen bal olarak sofralarda yerini almaktadır. Bu balın en büyük özelliği doğrudan kovandan çıkan balın herhangi bir işlem görmeden sunulmasıdır.

Ham bal içerisinde demir, fosfat, sodyum, potasyum, klorür, magnezyum gibi birçok mineral barındırmaktadır. Bunlara ek olarak ham balın içerisinde C, B1, B2, B3, B5 ve B6 gibi birçok farklı vitamini de barındırmaktadır. Ham bal bağışıklık sistemini güçlendirmekte, kolesterol seviyesini düzenlemekte, cildi güzelleştirmekte, yaraları iyileştirmekte, cildin güzelleşmesini sağlamakta ve birçok farklı açıdan fayda sağlamaktadır.

Ham Balın Faydaları

Ham bal faydaları ile en çok tercih edilen gıda ürünlerinden bir tanesi halini almıştır. Ham balın faydaları neredeyse saymakta bitmeyen cinstendir. Ham bal bağırsaklardaki bakteri florasını çoğaltarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalıklardan koruyan en önemli besinlerden bir tanesi olarak belirlenmiştir. Ham bal antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyon ve mikrop oluşumunu da engellemektedir.

Tam bir doğal ilaç görevi görmektedir. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalık için doğal ilaç görevi görmektedir. İçerdiği glikoz ile kalp kaslarını beslemekte ve kalp kaslarının metabolizma işlevini düzenlemektedir. Kalp ve damar hastalıkları açısından son derece faydalıdır ve kan dolaşımını hızlandırmaktadır. İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına olanak tanımaktadır. Sindirimi düzenler ve mide ya da bağırsak larda meydana gelen rahatsızlıkların tedavisine aktif bir rol oynamaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu kalori ve enerji içeren ham bal bu enerjinin en doğal şekilde alınmasına imkan tanımaktadır. Ham bal dpğal bir karbonhidrat kaynağıdır. Doğal besinler ile enerji kazanmak isteyenler için en iyi kaynaktır.