Hangi reçel ne zaman yapılır?

Hangi reçel ne zaman yapılır?

Kahvaltı sofralarının olduğu kadar çeşitli tatlıların da olmazsa olmazlarından reçeller, eşsiz lezzetiyle sofralara renk katar. Kayısı, çilek, kiraz, ayva, şeftali, incir ve daha birçok meyveden yapılan reçellerin en güzeli, mevsiminde büyüyen meyvelerden yapıldığında ortaya çıkar. Bu sebeple de her reçelin farklı yapım zamanları vardır. Reçel yapmak, mevsimindeki meyveleri gelecek aylar içerisinde de sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için en iyi yöntemlerin başında gelir. 

Reçel yaparken, tercih edilen meyvelerin taze olması esas lezzetini almak için önemlidir. Mevsiminde dalından toplanan meyvelerden hazırlanan reçellerin lezzetine doyum olmaz. Reçel yapmak için temel malzemelerin başında meyveler, şeker ve limon gelir. Her bir malzemenin özenle seçilmiş olması reçelin tadını alması için önemlidir. Malzemelerin özenle seçilmesinin yanı sıra ölçülerinin de en iyi şekilde ayarlanması gerekir. 

Reçel çeşitleri nelerdir ve zaman yapılır?

Neredeyse her meyvenin reçeli yapılmaktadır. Armut, ayva, vişne, çilek, kayısı, portakal, kayısı ve daha pek çok meyveden reçel yapılmaktır. Reçeller, kış aylarında yaz meyvelerini yaz aylarında ise kış meyvelerini arayanlar için olmazsa olmaz gıdalardandır. 

Temmuz-Ağustos-Eylül: Ahududu reçeli, erik reçeli, şeftali reçeli

Ağustos-Eylül-Ekim: Armut reçeli

Ekim: Ayva reçeli

Haziran-Temmuz: Çilek reçeli, Kiraz Reçeli

Haziran-Temmuz-Ağustos: Dağ çileği reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli

Ocak-Şubat-Mart-Eylül-Ekim-Kasım: Elma reçeli

Mandalina reçeli: Ocak-Şubat-Kasım-Aralık

Ocak-Şubat-Mart-Kasım-Aralık: Portakal reçeli

Temmuz-Ağustos-Eylül: Şeftali reçeli, üzüm reçeli, limon reçeli

Bunlar gibi daha birçok reçel çeşidi vardır. En sevdiğiniz meyvelerden yapacağınız reçelleri uygun saklama koşulları ile sakladığınızda uzun süre yapısı bozulmadan tüketmek mümkündür. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen bir besin olsa da çeşitli tatlılarda da kullanmak mümkündür.  En lezzetli reçeli hazırlamak için öncelikle mevsiminde büyüyen meyveleri tercih etmek gerekir. Meyvelerin en lezzetli hali kendi mevsiminde yetişmiş halidir. Bu sebeple de bu meyvelerden hazırlanan reçellerin lezzeti de ağızda eşsiz bir tat bırakmaktadır. En lezzetli reçelleri tüketmek için mevsiminde toplanan meyveler ve diğer malzemeleri de en iyi şekilde seçerek sağlıklı bir reçel hazırlayabilirsiniz.