Kars kaşarı nereden alınır?

Kars kaşarı nereden alınır?

Farklı kültürlerden beslenerek sofralarda yerini alan Kars kaşarı diğer adıyla Kars gravyeri, besin değeri yüksek peynirlerin başında gelir. Ait olduğu kültür, yapılış şekli, kendine has görünümü ve lezzetiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Kars Kaşarı nereden alınır?.

Kendine özgü özellikleri sayesinde insanlık adına önemli bir yere sahip olan Kars kaşarı, kahvaltı sofralarının en lezzetli ürünleri arasında yer alır. Sindirim sistemini düzenleme özelliği sayesinde kahvaltının yanı sıra yemeklerden sonra da tüketilmeye uygun besin olarak nitelendirilir. İçinde yer alan faydalı bakteriler ve protein sayesinde bağırsağa iyi gelir. Tam yağlı inek sütünden elde edilen Kars peyniri, lezzet bakımından diğer peynirlerden ayrılır. Kars’ın bitki örtüsü ve coğrafyası, peynirin lezzetini artıran esas sebepler arasındadır. Bölgenin serin havaya hakim olması, peynirin kendine has lezzetini almasında etkilidir. Öyle ki lezzetin kalitesi, serin hava sayesinde sütte bulunan bakterilerin gereğinden fazla artmayıp, ideal kıvamda kalmasını sağlar. Özel kalıplara konulan Kars kaşarı, kalıptan çıkarıldığında beyaz renkli olurken bir süre sonra kabuk oluşumu sebebiyle sarı bir renk alır. Ürünün tadı hafifi ve yavandır. Ancak süt gelmesi sebebiyle lezzetle tüketilebilir.

Kars kaşarı nasıl yapılır?

Kars kaşarının sertliği, olgunlaşma süresine göre değişir. Düz ve pürüzsüz yapısı, sarımtırak rengi ve yüksek besin değerine sahip olması, ürünün değerini artırmaktadır. Genellikle olgun inek sütünden elde edilen bu kaşar, koyun veya keçi sütünden de hazırlanabilir. Birçok işlemden geçerek yörenin doğal yöntemlerine göre hazırlanan bu besini, protein açısından son derece zengindir. Yoğun emek gösterilerek hazırlanması, besin değerinin yüksek olması, kültürel açıdan önemliliği ve fabrikasyon katkı maddesine sahip olmaması bu peynirin değerini artırır. Yuvarlak şekilde görülen ürünün dışı kararmış şekilde gözükebilir. Bu içinde bulunan faydalı bakterilerden dolayıdır. Kaliteli ve organik ürünler, doğru üreticilerden elde edilir. Kaliteli peynir üretimi konusunda yoğun araştırmalar yaparak ortaya kaliteli malzemeler çıkan üreticileri tüketicilere ulaştıran Köyde.com üzerinden Kars peyniri satın alabilirsiniz. Kaliteli üretim sürecinden geçen ürünlere ulaşabilirsiniz. Güvenilir alt yapısı ve ürün çeşitliliğiyle tüketicinin yanında olunur ve ürünleriyle sofralarda yerini alır.