Kolot Peyniri Kahvaltıda Yenir Mi?

Kolot Peyniri Kahvaltıda Yenir Mi?

Kuymak yapımında kullanılan özel bir peynir olan kolot peyniri, sanıldığının aksine kuymak için üretilmemiştir. Ancak kuymakta lezzetin ve kıvamın yakalanabilmesi adına en ideal peynir kolot peyniri olduğundan dolayı kısa süre içerisinde bu lezzetle özdeşmiş ve kuymak peyniri olarak da adlandırılmaya başlanmıştır.  Az tuzlu bir peynir türü olan kolot peyniri,  kaşar peyniriyle benzerlik gösterir. Ancak iki peynir türü arasında farklar bulunmaktadır.

Kolot Peyniri İle Kaşar Peyniri Arasında Fark Ne?

Kolot peyniri, kaşar peynirinde olduğu gibi özel kalıplarda üretilmez. Genellikle yuvarlak özel torbalarda bekletilen kolot peynirinde sütün yağı ve kaymağı da alınır. Peynire asıl lezzetini ve özelliğini katan ise tercih edilen sütlerdir. Bu nedenle öz bir lezzet için Karadeniz bölgesindeki hayvanlardan elde edilen sütler kullanılır. Kaşar peyniri açık beyaz renklerde olurken, kolot peyniri kaşar peynirine göre daha sarıdır.

Kolot Peyniri Kahvaltıda Yenir Mi?

Sıcak ile birlikte eriyen kolot peyniri, bu özelliği sayesinde peynir kullanılan tüm yemekler için idealdir. Doyurucu olması sayesinde yemeklerde lezzetli ve sağlıklı bir ekleme olan peynir, domates çorbası gibi özel lezzetlerde de tercih edilebilir. Kolot peyniri için en çok merak edilen ise kahvaltıda tüketilip tüketilmeyeceğidir. Özellikle bu lezzetle henüz tanışmamış ve tadını bilmeyen kişiler için çok daha fazla dikkat çeken kahvaltı durumu, kolot peyniri için özel bir durum değildir. Bu bakımdan istenildiği zaman yenilebilir ve kahvaltılarda da rahatlıkla tüketilebilir. Aşırı yağlı ya da tuzlu bir peynir olmadığından dolayı tüketilmesi kolaydır. Tansiyon gibi sorunları bulunan kişilerin de böylece rahatlıkla tüketebileceği ürün olmaktadır. Peynir genellikle soğuk sandviç gibi pratik lezzetlerde tercih edilmektedir. Ancak pizzadan pideye kadar çok geniş ve sınırsız bir kullanım alanı bulunmaktadır.