Köyde Yaşam

Köyde Yaşam

Eğer doğaya daha yakın yaşıyorsanız saate veya alarma pek ihtiyacınız yoktur, gün güneş doğunca başlar ve güneş batınca biter. Tüm işlerinizi bu zaman dilimi içerisinde yaparsınız. Horoz ötmesi size güneşin doğduğunun alarmını da verir hatta. Kendiniz tarımla uğraşıyorsanız sebzelerin en doğalıyla bir kahvaltı sofrası hazırlarsınız, uğraşmıyorsanız da hiç sorun değil çünkü satın alsanız bile muhtemelen en doğalını ve en tazesini satın alacaksınız.

Köyde yaşamanın ayrıcalıkları nelerdir?

Stresten, kalabalıktan, gürültüden ve trafikten uzak bir iş hayatınız olacak. Tabii köyde yaşamak illa tarım veya hayvancılıkla uğraşmayı gerektirmez, küçük bir dükkanınız olabilir veya home-office bir firmaya bağlı olarak çalışıyor olabilirsiniz ama genel olarak köy insanlarının tarım ve hayvancılıkla ilgilendiği bir gerçektir.

Mesleğiniz ne olursa olsun daha relax ve sakin bir iş ortamına sahip olacağınıza eminiz. Büyük şehirlerin o karmaşık ve kalabalık caddelerinden işe gitmek yerine ahırınıza ya da tarlanıza pek bir uğraş harcamadan gideceksiniz.

Daha bir artısını saymak gerekirse; evden çıkıp sokakta karşılaştığınız her insanla selamlaşacaksınız çünkü daha az insanların olduğu yerlerde yaşamak samimiyet ve muhabbeti beraberinde getirir, köylü insanının samimiyeti ve misafirperverliği bu yüzdendir.

Dışarıdan pek insan gelmez, gelende altın değeri taşır yerli halk için. Köy; doğal olandır, doğadır.