Künefe Peyniri Nedir?

Künefe Peyniri Nedir?

Künefe peyniri, Hatay ile özleşmiş olan künefenin yapımında kullanılan özel bir peynir türüdür. Şerbetli bir tatlı olarak hazırlanan künefede tercih edilen peynir, tatlının lezzetinde ve kıvamında etkilidir.

Künefe Peyniri Nedir, Farkları Nelerdir?

Tuzsuz olarak üretilen künefe peyniri, normal bir peynir gibi tüketilmediği gibi künefe yapımı için özel üretilmektedir. Yapımında keçi sütü kullanılan peynir, sıcakta erir. Böylece künefe içerisinde eriyerek tüm tatlının harmanlanmasını sağlar. Tuzlu olmadığından dolayı da lezzete katkı sağlar. Tüketimi çok fazla olan künefe, peynir üretiminin de yoğun olarak yapılmasını sağlar. Bununla birlikte doğru saklama koşullarında çok uzun süre boyunca künefe peyniri saklanabilir. Hatay peyniri ya da tatlı peyniri olarak ada adlandırılır.

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Peynirin ideal lezzetine ulaşabilmesi adına taze keçi sütünün kullanılmasına dikkat edilmektedir. 35 derecede ısıtılan süt, peynir mayası eklenerek pelte haline getirilir. Yaklaşık 2 saat kadar kaynatıldıktan sonra jöleye benzer bir kıvama ulaşan peynir, bez tülbentlerde bekletilir ve süzülür. Yazın oda sıcaklığında, kışın dolapta bekletilen peynir, yaklaşık 1 günlük süre içerisinde kullanıma hazır hale gelir ve künefe yapımında kullanılabilir. Hem üretilmesi hem de tüketilmesi sırasında tazelik çok önemlidir. Bu nedenle maksimum 7 gün boyunca dolapta saklanması önerilir. Ayrıca künefe yapıldıktan sonra sıcak bir şekilde tüketilmesi önerilir. Aksi halde soğuma ile birlikte künefe peyniri de soğuyacak, katılaşacaktır. Bu nedenle erimiş hali ile tüketilmelidir.

Künefe Peyniri Nerede Satılıyor?

Künefe peyniri için yöresinden özel ve doğal lezzet arayanlar için ilk seçenek Köyde.com. Yöresinden en özel lezzetleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran Köyde.com sayesinde künefe peynirini de doğal bir şekilde Köyde.com üzerinden satın alabilir, tatlılarınızda kullanabilirsiniz.