Mıhlama Nasıl Yapılır?

Mıhlama Nasıl Yapılır?

Doğal ve lezzetli mıhlama yapabilmenin en baştaki koşulu doğal malzemeleri kullanmaktır. Doğal malzemeleri ise sadece Köyde.Com üzerinden temin edebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Mıhlama Malzemeleri

Mıhlama; Karadeniz yöresine özgü ve tüm Türkiye’de hatta dünyada yankı uyandıran yöresel bir lezzettir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan lezzete kuymak da denilmektedir. Sizlere vereceğimiz mıhlama tarifi 3 kişilik olacak şekilde hesaplanmıştır. Böylece ailecek kahvaltılarınızı taçlandırabilirsiniz. Gerekli malzemeler aşağıdadır.

  • Mıhlamanın en önemli malzemelerinin başında tereyağı gelmektedir. Tereyağını Karadeniz’de üretilen Trabzon tereyağı olarak seçmelisiniz. Bunun için sitemizden sepetinize ekleme yapabilirsiniz. Tereyağı miktarı 2 yemek kaşığı kadardır.
  • Kıvamın sağlanabilmesi için un kullanmalısınız. Bazı kişiler beyaz unla mıhlama nasıl yapılır diye sormaktadır. Ancak 2 yemek kaşığı miktarında mısır unu kullanmak her zaman daha lezzetli sonuçlar elde etmenize imkan verecektir.
  • En önemli malzemelerin başında mıhlama peyniri gelmektedir. Mıhlama her peynirle yapılmaz. 1 su bardağı kadar Trabzon peyniri kullanmanız gerekiyor. (Kolot Peyniri)
  • Son olarak 1 su bardağı su hazırlamalısınız. Bazı kişiler mıhlama sıcak su ile mi yapılır diye sormaktadır. Ancak suyun sıcak olmasına gerek yoktur.

Mıhlama Tarifi

Malzemeleri sıraladıktan sonra sıra geldi tarife. Mıhlama ya da kuymak nasıl yapılır diye soruyorsanız aşağıda yapım aşamalarını görebilirsiniz. Tarife uygun şekilde ilerlerseniz yaptığınız işlemlerin sonucunda lezzetli bir mıhlama yeme imkanını elde edeceksiniz. Tabi malzemeler listesinde belirttiğimiz ürünleri doğal Köyde.Com üzerinden temin ederseniz lezzetinizin derecesi kat ve kat artacaktır.

  • Öncelikle orta boy bir sahan tavaya ihtiyaç duyacaksanız. Teflon tavalarda mıhlamanın tadı pek güzel olmuyor. Malzeme listesinde belirtilen kadar doğal Trabzon tereyağını sahana ekleyerek eritmelisiniz.
  • Sırada mısır ununu eklemeye geldi. Mısır ununu birden eklemeyin. Yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da yağla birlikte harmanlayarak karıştırın. Karıştırma işlemine mısır unu kavrulana kadar devam edin.
  • Mısır unu kavrulduğunda suyunuzu ekleyebilirsiniz. Suyu da aynı şekilde hızlı eklemeyin.
  • Elde ettiğiniz ürünü karıştırdıktan sonra peynirlerinizi ekleyin. Trabzon peynirinin içerisinde tuz bulunduğundan dolayı ekstra tuz eklemenize gerek yoktur.
  • Tüm malzemeleri ekledikten sonra karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin. Rengi sarardığında ocaktan alıp afiyetle yiyebilirsiniz.