Propolis Nedir? Propolis faydaları nelerdir?

Propolis Nedir? Propolis faydaları nelerdir?

Propolis diğer arı ürünleri gibi insan sağlığına çok sayıda faydası bulunan bir besindir. Faydalarının yapılan çalışmalar ve gelişen teknoloji sayesinde daha da açığa çıktığı bu ürün besin deposudur. Her gün yeni bir faydasını öğrendiğimiz propolis nedir ve propolis ne işe yarar?

Öncelikle propolis satın al bağlantısından uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz!

Arılar bal yapmak için bitkileri ve ağaçları dolaşır. Dolaştığında topladığı maddeleri başlarının üzerindeki salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle birleştirip  reçine üretir. Propolis içeriğine bakıldığında yarı oranında reçine, % 10 oranında aromatik yağ, % 30 oranında da bal mumu görmek mümkündür. İçeriğinde bulunan % 5’er oranda polen ve mineral maddeler, propolisin antifungal ve antienflamatuar özelliğini artırır.

Hücre yenileme özelliği birçok kanser türü tedavisinde de destekleyici işlev görür. Özellikle kadınlarda meme kanseri ve yumurtalık kanseri ile karaciğer kanseri gibi türlerde etkili sonuçlar verir. Karaciğer sağlığı üzerindeki etkisi çok fazla olsa da daha birçok yararı olduğu düşünülüyor.

Sprey, krem, kapsül, şurup, damla ve toz formuna dönüştürülebildiği için de çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanımı kolaydır. Çocuklarda öksürük ile ağız ve diş sağlığı için damla ya da şurup formu kullanılabilir. 

Propolis Ne İşe Yarar?

Arıların salgı bezleri sayesinde işlenen propolis, hem insan sağlığı hem de arıların devamlılığı için oldukça önemlidir. Peki, propolis ne işe yarar ve propolis faydaları nelerdir?

  1. Arılar peteklerde bulunan arı yumurtalarını korumak için kullanır. Ayrıca petek içlerine farklı canlı ve hayvanların girmesinin de önüne geçer.
  2. Propolis arıların sadece devamlılığını sağlamak ve kalmaz aynı zamanda peteklerin yapısını destekler. Propolisin reçine benzeri güçlü yapısı peteklerin sağlamlığını da arttırır.
  3. Canlılar ve arı ürünleri ile yapılan çoğu çalışma gösteriyor ki propolis hem arılar hem de insanlar için antioksidan işlevi görür.
  4. Propolis faydaları arasında yer alan antibakteriyel özellik hem arılar hem de insanlar için önemlidir.
  5. Koyu kahverengi rengi olan propolis yeşil, kırmızı ve sarı renklerde de olabilir. Renklerin farklı olması besin değeri üzerinde etkili değildir.
  6. Propolis besin değeri açısından öyle zengin bir maddedir ki içeriğinde 300 farklı bileşene rastlanmıştır. Bu bileşenlerin içerisinde en önemlileri; B1, B2, E ve C vitaminidir. Ayrıca magnezyum, potasyum, sodyum, demir, kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir.
  7. Propolis yetişkinlerde ve çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirirken hastalıklara karşı koruyucu işlevi görür.
  8. Mide ve bağırsak sağlığını korur.
  9. Antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri, mantar ve virüs kaynaklı çok sayıda hastalığı tedavi ettiği de görülmüştür.

Propolisi arı peteğinden çıktığı gibi yemek bir hayli zordur. Çünkü yapısındaki reçine benzeri kıvam ve yapışkanlık yerken zorlanmaya sebep olur. O sebeple de propolisin bal mumu yapısından ayrılması için bazı işlemler görmesi gerekir. Bu işlemleri yaparken hem propolise zarar vermemeli hem de içerisindeki bileşenlerin yapısı bozulmamalıdır.

Kanser tedavisi görüyorsanız propolis kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle çocuklarda propolis kullanımı için doktorunuza başvurmalısınız. Küçük çocuklarda arı ürünleri alerjiye sebep olabileceğinden hekim izni ile uygun dozu verebilirsiniz.

Yapılan ayrıştırma işlemi neticesinde propolis fiyatları da değişebilir. Propolis fiyatları üzerinde ürün kalitesinin etkisi olduğu kadar ürünü işleme şekli de önemlidir. O yüzden güvendiğiniz ve bu işlemi doğru tekniklerle yapan bir yerden propolis satın almak önemlidir. www.koyde.com adresi doğru propolis ayrıştırma teknikleri ile propolis satışı yapar. Sentetik içerikli ayrıştırıcı kullanmayan bu güvenilir kaynaktan propolis satın alabilirsiniz. www.koyde.com adresinde doğal ve organik ürünler çok sayıda gıda ürünü olmakla birlikte her türlü arı ürünü de vardır. Organik ürünler satan bu siteyi ziyaret edip güvenilir gıda tüketebilirsiniz.

Propolis Fiyatları

Ham bal, arı sütü, polen ve propolis fiyatları ürün kalitesi ve içeriğine göre farklılık gösterir. Anzer Yaylası’ndan elde edilen Anzer Balı tüm bal çeşitleri arasında besin değeri açısından ayrı bir yere sahiptir. Aynı şekilde propolis ve diğer arı ürünleri de ürün kalitesi ve besin değerinde farklılık gösterebilir. Propolis fiyatları ürün içerisindeki bileşenlerin çokluğuna ve saklama koşullarına göre değiştiği için güvenilir bir yerden propolis satın almalısınız. Uygun fiyatlı propolis alacağım diye ayrıştırması düzgün yapılmayan ve uygun saklama koşullarında bekletilmeyen propolis satın almayın.