Reçel Şekerlenirse Ne Yapılmalı?

Reçel Şekerlenirse Ne Yapılmalı?

Kahvaltılardan, tatlılara kadar geniş bir kullanımı olan reçellerde, zaman zaman şekerlenme görülebilir. Hemen hemen her meyveden yapılabilen reçellerde, süt reçeline kadar özel lezzetler tercih edilebileceği gibi bu tip şekerlenmelerde basit önlemler ve çözümlerle sorun giderilebilir.

Reçel Şekerlenirse ne yapmak gerekir?

Reçelin şekerlenmesi halinde yapılabilecek farklı işlemler vardır. Eğer şekerlenme miktarı çok fazla değilse ve yeni başlamışsa, o bölgeyi alarak atabilir ya da sıcak bir su içerisinde kavanoz ile birlikte bekletebilirsiniz. Ancak fazla ise reçel içerisine bir miktar su ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz. Biraz daha koyu hale gelecek olan reçel, şekerlenmeden tüketilebilir hale gelecektir. Eğer büyük bir bölümü şekerlendiyse, yeniden kaynatma aşamasında daha fazla su ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenmelidir. Şekerlenmeye karşı sıcak etkili olduğundan dolayı belirtilen yöntemlerle şekerlenen reçelleri atmadan, tüketmeye devam edebilirsiniz. Yeniden kaynatma ya da sıcak suda bekletme gibi çözümler, tüketim için herhangi bir risk oluşturmamaktadır.

Reçel Şekerlenmesin Diye Ne Yapılır?

Reçel şekerlenmesi bir problem olmadığı gibi bu durumun önüne geçmek ve reçel tüketimini daha da kolay hale getirmek isteyenler, birkaç püf noktasına dikkat edilmelidir. Reçel yapılacak meyvelerin organik, taze olduğundan emin olunmalı ve çürük meyveleri üretimde kullanmamalısınız. Bunun yanı sıra şekerlenmeyi önlemek adına reçellerin içerisine limon ya da limon tuzu eklenebilir. Böylece şeker kesileceği için sık sık yaşanan şekerlenme de kolay bir şekilde önlenebilir.5

Reçel nerede muhafaza edilir?

Şekerlenme gibi durumlarda, saklanma koşulları da önemlidir. Bu nedenle reçellerin sağlıklı ve tazeliğini koruyacak şekilde saklamak isteyenlerin cam kavanozlarda muhafaza etmesi, güneş ışığından koruması, soğuk ve karanlık alanlarda tutması gerekir. Böylece sadece şekerlenme değil, reçellerde yaşanabileceği diğer sorunların da kolaylıkla önüne geçilebilir.