Süt reçeli faydaları ve özellikleri nelerdir?

Süt reçeli faydaları ve özellikleri nelerdir?

Süt reçeli faydaları ve özellikleri nelerdir?

Gerçek adı “dulce de leche” olarak bilinen ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İspanya’da popüler olup tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de sevilerek tüketilen süt reçeli, sadece birkaç malzemeyle yapılıyor olmasıyla kolaylık sağlar. Kendine has özel lezzetinin yanı sıra pek çok da faydası bulunan süt reçeli, özellikle gelişim çağındaki çocuklar tarafından sık sık tüketilmesi gerekir. Kalsiyum açısından oldukça zengin olması, gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimi için çok önemli katkı sağlıyor. Uzun saatler kaynatılarak elde edilen süt reçelinin sadece bir kaşığı bile bol miktarda kalsiyum içermektedir. Güçlü bir kalsiyum deposu olarak görülen süt reçeli, kemik erimesi sorunuyla da baş etmek için tüketilmesi uygundur. 

Sadece sağlıklı olmasından dolayı değil aynı zamanda lezzetli oluşuyla da sık sık tüketilmeye uygun olan süt reçeli, kahvaltı sofralarına farklı bir tat eklemek için doğru bir seçimdir. Hem sağlıklı hem de lezzetli oluşuyla ön plana çıkan bu lezzetli reçel, zengin mineral ve vitamin kaynağı olmasıyla da dikkat çeker. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan pratik bir tatlı olmasının yanı sıra, hızla hazırlanmasıyla da beğenilir. 

Kalsiyum deposu süt reçelinin faydaları

Vitamin, mineral ve kalsiyum deposu anlamında oldukça güçlü bir besin olarak bilinen süt reçeli sütten yapılmasıyla özellikle çocukların düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Kemik gelişimine sağladığı faydaların yanı sıra çocuklar için lezzetli bir besin olması da ebeveynler için tercih sebebidir. Süt reçelinin faydaları;

  • İçerisinde bulunan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik erimesine karşı savaşır
  • Kemik gelişimi ve güçlendirmesi açısından son derece etkilidir
  • Çocukların kalsiyum ile ilgili rahatsızlık yaşamasının önüne geçilir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artırır
  • Sütün tüm etkilerinden reçel olarak faydalanılmasını sağlar  

Yukarıda yer alan faydaları ile beraber son zamanların en önemli besin kaynaklarından biridir. Yetişkinler için de oldukça faydalı olan süt reçeli özellikle de kemik sağlığı açısından çocuklar için bir adım daha ön plana çıkmaktadır. Bu özelliğiyle pek çok anne babanın tercih ettiği reçel seçeneğidir.