Süzme bal mı? Petek bal mı?

Süzme bal mı? Petek bal mı?

Bal satın almak isteyenler için iki farklı seçenekten birisi tercih edilmelidir. Süzme bal ya da petek bal olarak satın alınabilecek olan ballar sadece form olarak farklılık göstermektedir. Süzme bal ile petek bal arasında herhangi bir fark olmadığı gibi bu aşamada en önemli kriter, tercih edilen balın doğal olmasıdır.

Arılar, ürettikleri balları petekler üzerine işler ve depolar. Bu peteklerden balın özel yöntemler ile süzülmesi halinde ise bal süzme bal olarak adlandırılmaktadır. Peteklerin süzülmeden doğal bir şekilde satılması halinde ise petek bal olarak satışa sunulur. Bu açıdan hem petek bal hem de süzme bal arasında lezzet, kıvam ya da besin değerleri açısından herhangi bir fark bulunmamaktadır. Tercihi doğrultusunda iki farklı bal çeşidinden bir tanesi satın alınabilir. Balda önemli nokta satın alınan balın doğal, işlenmemiş ve kimyasallardan uzak olmasıdır. Böylece bir baldan alınabilecek maksimum verim sağlanabilir ve güvenli bir bal da tüketilebilir.

Balın en doğal hali Köyde.com’da 

Bal tüketmek isteyenler için balın farklı seçeneklerinin yer aldığı köyde.com sayesinde istediğiniz süzme bal çeşidini satın alabilirsiniz. Türkiye'nin en kıymetli balı olarak gösterilen doğal Anzer balı başta olmak üzere yayla çiçek balı, Rize kestane balı, Hemşin balı ya da Artvin kestane balı gibi balın en yüksek besin değerlerine sahip olduğu bal seçeneklerini köyde.com aracılığıyla tercih edebilirsiniz.

Endemik çeşitliliğin zengin olduğu bölgelerde yapılan özel üretimler sonucunda elde edilen ballar, kaliteli olduğu kadar son derece besleyici ve sağlıklıdır. Süzme ya da petek olarak bal tercihleriniz ne olursa olsun, en doğal olanını köyde.com sayesinde hemen satın alabilirsiniz.