Yeşil çay pudrası nedir?

Yeşil çay pudrası nedir?

Asya bölgesinde tarihi çok daha eskilere dayanan ve günlük yaşamın bir parçası olan yeşil çay pudrası, son yıllarda Türkiye’de de tüketilmeye başlandı. Gösterilen bu ilgi ve eşsiz faydaları nedeniyle çoğu kişinin yeşil çay pudrası nedir, yeşil çay pudrası neye yarar şeklinde araştırma yapmaya başladığı şifalı lezzet, Çaykur başta olmak üzere pek çok çay üreticisinin de üretimleriyle kolay tüketilebilir halde.

Yeşil çay pudrasının orijinal adı matcha’dır. Uluslararası alanda matcha olarak bilinen ve Türkiye’de yeşil çay pudrası olarak tanınan ürün, koyu yeşil çay yapraklarının düz bir şekilde kurutulması ve ısıl işlem uygulanması ile üretilir. Üretimin son aşamasında çaylar öğütülerek toz haline getirilir. Böylece pudraya benzer bir görünüm elde edilir. Bu özelliği nedeniyle de yeşil çay pudrası olarak adlandırılır. Üretimi sırasında işlemler çok hassas bir şekilde gerçekleştirilir. Isıl işleme tabi tutulan çay yaprakları, buhara tabi olur ve son olarak da kurutulmaya bırakır. Ardından toz haline döndürülmesi sırasında da yine işlemler ne hızlı ne de yavaş yapılır. Depolamada da uygun şartlar sağlandığında yeşil çay pudrasının lezzetli olması sağlanabilir.

Türkiye’de yeşil çay pudrası tarihi

Türkiye’de 1980’li yıllar itibariyle tanışılan bu lezzet 2000’li yıllar itibariyle seri üretimlere geçilmiştir. Çin’de tarihi yıllarda seremonilerin baş içeceği olarak bilinen çay, Türkiye’de günlük yaşamda tüketilen bir içecek olmayı başarmıştır.

Yeşil çay pudrasının faydaları nelerdir?

Yeşil çay pudrası; doğal ve biyoaktif maddeler açısından son derece zengindir. İçeriğinde en zengin vitamin ve mineraller C vitamini, mangan, flordur. Klasik demleme çaylara göre farklı şekilde üretilen yeşil çay pudrası, toz halinde olduğundan dolayı sıcak suya karışarak tüm ürünün tüketilmesini sağlar. Böylece içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller vücuda alınabilir.