Anzer Yaylası Nerede?

Anzer Yaylası Nerede?

Muhteşem doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Anzer Yaylası dünyada üne sahip balı ile meşhur bir yer. Ünlü olduğu gibi bal fiyatları da bu orant temiz havasıyla da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Karadeniz Bölgesi gerek yeşilliği gerek doğa içindeki konumu, havası ve yüksekliği sebebiyle yılın her mevsimi çok sayıda ziyaretçi akınına uğruyor. Anzer Yaylası’nın temiz havası dışında bu bölgedeki arılardan elde edilen bal da dünyanın her yerine tabiri caizse şifa dağıtıyor.

Anzer Yaylası’ndan elde edilen Anzer Balı’nı arılar, el değmemiş ve bakir ormanlarda bulunan endemik bitki türlerini gezerek üretiyor. Anzer Yaylası doğa ile iç içe hiçbir yabancı ve yapay etkinin altında kalmayan önemli bir yerleşim yeridir. Özellikle temiz havaya ihtiyaç duyan ve bazı hastalıklara derman arayanlar yılın belli mevsimlerinde Anzer Yaylası’nı ziyaret ediyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu mekan görsel açıdan da şölen oluşturuyor. Peki, bu muhteşem güzellikte ve şifa deposu olan Anzer Yaylası nerede ve Anzer Yaylası’na nasıl gidilir?

 Anzer Yaylası, Rize'nin İkizdere ilçesinin Ballıköy mevkiinde konumlanan bir doğa harikası. Turistik açıdan yılın her mevsimi yoğun göç alsa da özellikle Anzer Balı’nın toplandığı mevsimde daha fazla ziyaretçi akınına uğruyor. Anzer Yaylası güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız yağışın az olduğu ayları seçerseniz doğanın tadına daha iyi varabilirsiniz. Konaklama imkanı bulunan yerlerde Anzer Yaylası ve Anzer Balı’nı içeren özel ürünler de satın alabilirsiniz.

Dünya’dan çok sayıda ziyaretçinin sırf Anzer Yaylası’nı ve Karadeniz bölgesini görmek için geldiği biliniyor. Öyle ki burada buradan elde edilen ve her türlü hastalığa deva olan Anzer Balı; Asya, Avrupa, ABD, Afrika gibi kıtalarda bile yeterince ünlü.

Anzer Yaylası Özellikleri

Türkiye’nin doğa harikası Anzer Yaylası, özellikleri açısından da diğer yaylalardan ayrılıyor.  Anzer Yaylası ortalama 2000 ile 3000 rakıma sahip olduğundan etkileyici bir manzaraya da sahiptir. Karadeniz'de yeşilin her tonunu görebileceğiniz etkileyici yerlerden biridir. Tepeden oksijenli ve bol manzaralı bu alanlara bakmak için ilkbahar ve yaz ayları tercih edilebilir. Gezerken yağış faktöründen etkilenmek istemiyorsanız yaz aylarını düşünülebilirsiniz. Anzer Yaylası'nın en önemli özelliği endemik bitki türlerini barındırmasıdır.

Türkiye'de bulunan birçok endemik bitki türünü Anzer Yaylası'nda bulabilirsiniz. Karadeniz'in bitki örtüsünün daha da canlandığı ilkbahar ayları manzarayı etkileyici kılar. Bol yağış aldığından ötürü yeşillik açısından zengin olan bu yer yere ulaşım sağlamak mümkündür. Anzer Yaylası oksijen miktarı yüksek olduğundan bazı solunum yolu rahatsızlıklarında da tedavi edicidir. Her yönüyle şifa dağıtan Anzer Yaylası mutlaka Türkiye'de gezilecek yerler arasındadır.

Türkiye'de bulunan önemli yaylalar içinde olması hem manzarasından hem de bu yörede elde edilen Anzer Balı’ndan ve arı ürünlerinden kaynaklanır. Dünyaca ünlü Anzer Balı coğrafi işarete sahip ürünlerimiz arasındadır. Yılın her mevsimi laboratuar ve üniversite görevlileri gözetiminde arılardan sağım işlemi yapılır. Öncesinde gerekli incelemeler sonrasında sağılan ballara Anzer Balı etiketi yapıştırılır. Bu gibi şifa dağıtan bal, arı sütü ve propolis gibi ürünleri bu yörede bulmak daha kolaydır. Gerçek arı ürünlerini bulabileceğiniz www.koyde.com adresine göz atıp doğal ürünler satın alabilirsiniz.

Anzer Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Görenleri kendine hayran bırakan ve bu güzelliği görmek isteyenler Anzer Yaylası'na nasıl gidilir diye merak ediyor. Gitmeden önce aklınızda olması gereken, konaklayacak yeriniz yoksa ve birkaç gün yaylada kalmak istiyorsanız uygun mekan bakmalısınız.

Peki, Anzer Yaylası’ na otobüsle gidilir mi? Anzer Yaylası’na gitmek için ilk olarak Rize’ye gitmeniz gerekiyor. Ancak İkizdere mevkiine yakın bir yerde bulunuyorsanız Rize merkeze gitmenize gerek yok. Aracınız varsa rotasına Rize, İkizdere ve Ballıköy yazınca Anzer Yaylası yakınına kadar gidersiniz.  

Rize merkeze uçak, otobüs ya da özel aracınızla gidebilirsiniz. Rize'ye gittikten sonra İkizdere ilçesine giden dolmuş ya da otobüslere binin. Anzer Yaylası İkizdere ilçesine bağlı Ballıköy mevkiinde bulunuyor.  Eğer özel aracınız varsa Rize'den İkizdere ilçesine daha rahat gidersiniz. Yaylaya çıkmak için toplu taşıma çok gelişmiş olmasa da İkizdere’den Anzer Yaylası’na giden vasıtalar var. Ballıköy’e gittikten sonra Anzer Yaylası dibinizde kalır. Burada vakit geçirmek ve piknik yapmak size çok iyi gelecektir. Bol bol fotoğraf çektireceğiniz güzellikte bir mekandır.