Kahvaltıların tacı kavurmanın faydaları neler?

Kahvaltıların tacı kavurmanın faydaları neler?

Et ve et ürünleri, günlük olarak tüketilmesi gereken en önemli besin kaynaklarının başında gelir. Öyle ki et, içerisinde bulunan protein, mineral ve vitamin açısından vücudun B12 kaynağını karşılaşmaktadır. B12 vitamini, vücudun farklı etkenlere göre direnç kazanmasını sağlarken kas sisteminde de faydalıdır. Rize ile ünlenen ve sonrasında yöresel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan et kavurma, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Karadeniz’in yüksek yaylalarında yapılan hayvancılık sonucunda elde edilen en taze etlerden hazırlanan kavurma, her yaştan kesimin rahatlıkla tüketebileceği gıdalardandır. Et kavurma, çiğ etin direk pişirilmesinden daha sağlıklı olup, besleyicidir. Üstelik vücuda faydaları da oldukça fazladır. 

Et kavurmanın faydaları 

Sindirim sistemi güçlendirir: Vücudun en önemli kısımlarının başında gelen kalın bağırsak, ince bağırsak ve mide sindirim sistemini oluşturur. Sindirim sisteminin rahat bir şekilde çalışması diğer organlar için de son derece önemlidir. Et küçük parçalara ayrılarak, kavurulup tüketildiğinde sindirimi daha kolay olur ve vücuda sağlanan vitamin ile mineraller açısından da zengin bir hal alır. Sindirim sistemini daha rahat bir şekilde çalıştırmak, hazmı daha kolay hale getirmek ve bağırsak hareketlerini de düzene koymak için kavurma tüketimi uygundur. 

Beyin sağlığında etkilidir: B6, B 12 ve omega 3 vitamini açısından en zengin besin kaynaklarından biri olan kırmızı et, beyin sağlığını korumak konusunda olmazsa olmazlardandır. Et, kavurma şeklinde tüketildiğinde ise bu vitamin ve mineraller çok daha yüksek bir hal alır. Beyin sağlığını korumak için günlük olarak tüketilmesi gereken et miktarı yaklaşık olarak 50 gram şeklindedir.

Kas ve kemik gelişimi: Özellikle çocuklar için önemli olan kemik ve kas gelişimi için günlük olarak düzenli et tüketimine dikkat edilmelidir. Kavurmanın düzenli bir şekilde tüketilmesi, çocuklarda kas ve kemik gelişimini önemli oradan etkilerken, ağır vücut sporlarıyla ilgilenenlerin de protein almak adına sık sık tüketmesi gerekir. 

Kan sağlığı: Vücudun gerekli kan üretimi ve vücudun hastalıklara karşı bağışıklık kazanması için önemlidir. Aynı zamanda kalp sağlığını korumak adına da düzenli olarak tüketmek gerekir.