Tereyağı doymuş yağ mıdır?

Tereyağı doymuş yağ mıdır?

Kimi zaman yemeklerde kimi zamansa kahvaltılar için vazgeçilmez yiyeceklerin başında gelen tereyağı, özellikle Türk kültürü için önemli besinlerdendir. Hayvansal gıda olması sebebiyle sağlığa pek çok faydası bulunan bu gıdalar, sade haliyle tüketilebildiği gibi yemeklerde kullanıma uygundur. 

Hayvansal yağlar kategorisinde yer alan besleyici gıdalardır. Tereyağı da hayvansal bir yiyecek olması sebebiyle doymuş yağlar arasında yer alır. Doymuş yağ, oda sıcaklığında katı bir hal alan yiyeceklerdir. Bu sebeple de tüm hayvansal yağlar doymuş yağlar olup, sağlıklı koşullarda üretildiğinde insan sağlığına faydalıdır. Vücudun ihtiyacı olan sağlıklı yağların bir kısmını tereyağından bir kısmını ise zeytinyağından alabilirsiniz. Sağlıklı beslenme programında yer alması gereken gıdalardan biridir. Yağda çözünen enzimlerin daha kolay bir şekilde tüketilmesini sağlaması sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra içinde yer alan vitaminler sayesinde günlük yemek alışkanlıklarınızın arasına alabileceğiniz bir gıdadır. Doymuş yağlar, belirli düzenle kullanılması sayesinde insan sağlığını olumlu anlamda etkiler. Bu sebeple sağlıklı yemek tariflerinde köy tereyağı kullanabilirsiniz. 

Kahvaltıların vazgeçilmezi: Tereyağı

Sabah kahvaltılarında da bal ve kaymakla tüketilmesi oldukça lezzetli bir tüketim sağlar. Dikkatli bir şekilde kullanıldığında kalp damar sağlığına iyi geldiği bilinir. Güçlü bir antioksidan olarak bilinmesi vücutta bulunan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. 

Tereyağı Kilo Yaparmı?

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça etkili bir besin olan tereyağını, beslenme tarzınıza uygun şekilde kullanabilirsiniz. Geniş kullanım alanına sahip olan bu organik tereyağı, tamamen hayvansal bir ürün olup, vücudun ihtiyacı olan besinleri ilave eder. Vitamin ve mineraller anlamında zengin içeriğe sahip olması, vücudun hastalıklara karşı direncini artırmak konusunda önemlidir. Kemik sağlığı konusunda da faydalı olan tereyağı, kireçlenmeye karşı iyi gelir. Vücuda bunun gibi daha pek çok yararı bulunan tereyağı tüketiminde iki önemli nokta vardır. Birincisi, ölçülü miktarda kullanmaya özen göstermek, ikincisi ise tüketilen tereyağının organik koşullardan geçerek hazırlanmasıdır. Kendine has lezzeti sayesinde yemeklere farklı bir tat kazandıran tereyağı ile yemeklerinizi en lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahvaltı sofralarının da baş köşesinde tereyağı bulundurabilirsiniz.